
3D-skannaus
Tuo fyysisen maailman objektit koneellesi digitaaliseen muotoon
Nykyaikainen 3D-skannaus helpottaa tuotekehitysprosessia merkittävästi, sillä hankalien kaarevien pintojen mittoittamisesta tulee lastenleikkiä.
3D-skannaus on prosessi, jossa fyysinen esine tai ympäristön osa digitalisoidaan tarkasti kolmiulotteiseksi malliksi tietokoneelle. Tekniikka hyödyntää laser-teknologiaa tallentaakseen kohteen pinnat ja geometrian, luoden tarkan digitaalisen kopion.
Mitä 3D-skannaus on?
3D-skannauksen tarkkuus
Käytössämme on maailman johtavan 3D-skannauslaitteiston valmistajan Creaformin laitteisto, jonka tarkkuus ja luotettavuus on teollisuustasoa. Kalibroitu 3D-skannauslaitteisto tuottaa tarkkoja ja toistettavia mittauksia, joita ei harrastajatason laitteilla voida taata.
3D-skannauksen tarkkuus: 0,03mm
Volumetrinen tarkkuus: 0,02mm + 0,06mm/m
Resoluutio: 0,2 - 4 mm
Nopeus: 800 000 mittausta / sekunnissa
3D-skannauksen käyttökohteet
3D-skannaus mahdollistaa monia käyttökohteita. Parhaimmillaan se on tuotekehityksessä ja esim. auton rakentelussa, jossa valmiiseen rakenteeseen suunnitellaan lisäosia.
Perinteisillä menetelmillä valmiiden rakenteiden mittaus on vaikeaa tai jopa mahdotonta, jolloin 3D-skannaus tulee apuun. 3D-skannaus on nykyaikainen menetelmä, jolla suuriakin osia tai kokoonpanoja saadaan digitoitua tarkaksi 3D-malliksi tietokoneelle.
Tietokoneella skannatun mallin päälle voidaan mallintaa tai käyttää skannausta referenssinä. 3D-skannatulle mallille voidaan myös tehdä monenlaisia analyysejä, kuten lujuusanalyysit, osien kuluneisuuden mittaus, prototyyppiin tehtyjen muutosten vertaus suunnittelumalliin, muodonmuutosten havaitseminen ja paljon muuta.
-
Takaisinmallinnus jo tehdystä tuotteesta, jolloin tuotanto voidaan suorittaa esim. 3D-tulostamalla tai CNC-koneistamalla
-
Lisävarusteiden suunnittelu esim. autot, moottorikelkat, kuorma-autot, maastopyörät jne.
-
Osien kulumisen seuranta ja raportointi helposti ilman työlästä käsinmittausta. Isot koneenosat, turbiinit, putkistot, kolaroinnin aiheuttamat muodonmuutokset.
-
Prototyypin muutosten digitointi takaisin suunnittelijalle ilman työlästä käsinmittausta
Toimialat
Ajoneuvoteollisuus
Kaivosteollisuus
Metalliteollisuus
Terveydenhuolto
Ilmailuteollisuus
Tuotekehitys ja innovaatiot



